Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Αγαπημένα Soundtrack Ταινιών!!

       Όλοι μας έχουμε προσέξει αρκετές φορές πως αυτό που μας κινεί την προσοχή σε μία ταινία μπορεί να είναι το soundtrack και γενικά η ηχητική υπόκρουση της, αφού μέσα από αυτή μπορεί εύκολα να περάσει το συναίσθημα της στιγμής καθώς και όλης της ταινίας. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που μπορεί να μην θυμόμαστε τον τίτλο της ταινίας και να θυμόμαστε το soundtrack της.

       Σας παρουσιάζουμε λοιπόν το top 10 με τα καλύτερα soundtrack ταινιών των τελευταίων χρόνων:

  • Στην θέση νούμερο 10 έχουμε το soundtrack της ταινίας "Pulp Fiction". Η ταινία είναι του Quentin Tarantino και βγήκε στους κινηματογράφους το 1994. Το τραγούδι  Misirlou της ταινίας είναι των Dick Dale & His Del-Tones:
 
  • Στη θέση νούμερο 9 έχουμε το soundtrack της ταινίας "Forrest Gump". Η βραβευμένη με oscar ταινία είναι διασκευή του ομώνυμου βιβλίου του Γουίνστον Γκρουμ και βγήκε στους κινηματογράφους το 1994. Η σύνθεση είναι του Alan Silvestri:
  • Στην 8η θέση έχουμε το soundtrack της ταινίας "Pirates of the Caribbean".Η παραγωγή της ταινίας είναι του Jerry Bruckheimer. Το πρώτο μέρος της ταινίας βγήκε στις αίθουσες το 2003. Η σύνθεση είναι των Klaus Badelt και Hans Zimmer:

  • Στη θέση νούμερο 7 έχουμε το soundtrack απο το βραβευμένο με 6 Academy Awards musical "Chicago". Η σκηνοθεσία είναι του Rob Marshall και βγήκε στους κινηματογράφους το 2002. Το τραγούδι All that jazz είναι των John Kander και Fred Ebb:
  • Στην 6η θέση έχουμε το soundtrack της ταινίας "Cruel Intentions". Η ταινία είναι του Roger Kumble και βγήκε στις αίθουσες το 1999. Το τραγουδί της ταινίας Every you and every me είναι των Placebo, επίσης πολύ γνωστό είναι και το κομμάτι Bitter sweet symphony απο τους The verve. Ας απολαύσουμε ομως εμείς το τραγούδι των Placebo:
  • Στην θέση νούμερο 5 έχουμε το "Chocolat". Η ταινία βγήκε στις αίθουσες το 2000 και βασίζεται στο novel του Joanne Harris. Η μουσική της ταινίας είναι της Rachel Portman:
  • Στην 4η θέση έχουμε το soundtrack της ταινίας "Requiem for a dream". Η ταινία βασίζεται στο novel του Hubert Selby, Jr.'s  και βγήκε στους κινηματογράφους το 2000. Η σύνθεση των κομματιών είναι του Clint Mansell:
  • Στο νούμερο 3 έχουμε την ταινία "The piano". Η ταινία βγήκε στον κινηματογράφο το 1993 και είναι της Jane Campion.Τα κομμάτια της ταινίας υπογράφει ο Michael Nyman:
  • Λίγο πριν την κορυφή έχουμε το soundtrack της βραβευμένης ταινίας "Amelie". Η ταινία είναι του Jean-Pierre Jeunet και βγήκε στις αίθουσες το 2001. Η σύνθεση των κομματιών είναι του Yann Tiersen:
  •  Στην κορυφή του top 10 έχουμε το soundtrack της βραβευμένης με 11 oscar ταινιας "Titanic". Η ταινία είναι του James Cameron και βγήκε στους κινηματογράφους το 1997. Το τραγούδι My heart will go on είναι του James Horner και το ερμηνεύει η Celine Dion. Ας απολαύσουμε το νούμερα 1 soundtrack των τελευαίων χρόνων:
       
        Πιο είναι το δικός αγαπημένο soundtrack ταινίας? Περιμένω τις δικές σας απόψεις, καθώς και τα links των κομματιών!

14 σχόλια:

  1. catherine zeta k alla that jazz...ola ta lefta..kai ta alla kala einai vevaia...dyskolo s authn thn kathgoria na ksexwriseis 10 kommatia gt einai paaaara polla

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ola ta kommatia pou akougontai stin tainia Amelie einai apisteuta!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Poli kala kommatia exei kai i tainia moulin rouge! eidia to roxanne einai poli kalo!
    http://www.youtube.com/watch?v=QnlXgbIrWnQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. POLI ORAIO SOUNDTRACK EIXE KAI H TAINIA
    ''THE BEACH'' EGO DIALEXA AYTO GIA AKROASH http://www.youtube.com/watch?v=ad1nAbAswZM
    TOY MOBY
    Vassiliki from chinese!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Rocky Balboa kai Gonna fly now!! Apisteuti mousiki
    http://www.youtube.com/watch?v=1kOfoET7p-8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. to every you and every me einai to kalutero san kommati alla den exei sundethei toso me thn tainia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Vassiliki from chinese!
    bravo Xrisoula poli kalo to top 10 an kai gia mena noumero 1 apotelei to soundtrack tis Amelie me diafora apo ta ipolipa.ta kommatia einai to ena kalitero apo to allo k akomi k simera meta apo toso kairo akougountai k se sinepernoun!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Soundtrack tainias pou exei akoustei poli einai apo tin tainia "O Teleytaios twn mwikanwn"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. tha symfwnisw apolytws me ta 2 prota!!! Isws t amelie tha prepe na tan proto gia mena!!! Good job xrisoula....:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. agapw poli amelie soundtrack kai pirates tis karaivikis!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Emena me aresoun ta...
    Requiem for a dream
    Pulp Fiction
    Amelie
    K-pax
    και διάφορα άλλα που δε θυμάμαι τώρα αλλά όπως και να έχει το θέμα θέλω να προτείνω να ζωστούμε με εκρηκτικά και να ΑΠΑΙΤΉΣΟΥΜΕ όλοι εμείς οι φανατικοί υποστηρικτές αυτού του Blog την άμεση απομάκρυνση του Titanic theme song από το νούμερο 1...Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Tην άμεση απομάκρυνση του Titanic theme song από το νούμερο 1...???? Ti έχεο και δεν σου αρέσει μου λες σε παρακαλω πολυ??
    Χρυσούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή