Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Ο κορυφαίος παραγωγός Timbaland!!!

         Ο Timothy Zachery Mosley, η αλλίως ο γνωστός Timbaland είναι Αμερικανός μουσικοσυνθέτης, παραγωγός δίσκων χιπ χοπ, ποπ και R&B, αλλά και ράπερ, και θεωρείται από τους μεγαλύτερους και πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες του είδους. Μαζί με τον καλλιτέχνη Magoo διατηρεί το χιπ χοπ σχήμα Timbaland & Magoo. Ο Timbaland έχει παρομοιαστεί με παραγωγούς όπως οι Brian Eno, Phil Spector και Norman Whitfield από την άποψη ότι κατόρθωσε να επαναπροσδιορίσει τον ήχο ενός ολόκληρου είδους μουσικής με ένα άμεσα αναγνωρίσιμο στυλ παραγωγής. Μερικά ονόματα με τα οποία έχει συνεργαστεί είναι Björk, Justin Timberlake, Demi Lovato, Nelly Furtado, Madonna, Katy Perry, Keri Hilson, Leona Lewis, Flo Rida,  Michelle Branch, Mariah Carey, Wyclef Jean, Missy Elliott, LL Cool J,  Jay-Z, Shakira ,Jordin Sparks, Beyoncé, Rihanna, Jonas Brothers, Miley Cyrus, T.I., Chad Kroeger, The Fray, Daughtry, OneRepublic, Usher, Jordin Sparks, Kanye West, Linkin Park, Paramore,T-Pain , Akon κλπ.
         Ο Timbaland στις αρχές της δεκαετίας του 1990 μέχρι τα μέσα παρήγαγε μερικά τραγούδια για R & B καλλιτέχνες όπως τους Jodeci και Sista. Το 1996 αναλαμβάνει τη παραγωγή για δύο νέα ονόματα στο χώρο  της Aaliyah της Ginuwine. Τα κομμάτια που ξεχώρισαν ήταν το "If Your Girl Only Knew" της  Aaliyah και το  "Pony" της Ginuwine. Το 1997 παρήγαγε πλήρως το "Supa Dupa Fly" το ντεμπούτο άλμπουμ της Missy Elliott. Σε αυτό το άλμπουμ ο Timbaland συνεχίσε με το πλέον σήμα κατατεθέν ηλεκτρονικό ύφος στην παραγωγής του, αλλά επειδή η  Missy συχνά ράπαρε η μουσική θεωρήθηκε hip-hop. Στις αρχές του 2000 ο Timbaland έγινε ακόμη πιο υψηλού προφίλ και περιζήτητος παραγωγός τόσο σε hip-hop όσο και σε R & B καλλιτέχνες.Ο Timbaland, επίσης, εργάστηκε σε διάφορα κομμάτια του  πρώην  συγκροτήματος * NSYNC και με το τραγουδιστή JustinTimberlake , στο ντεμπούτο του άλμπουμ, περιλαμβανομένου και του τραγουδιού "Cry Me a River".
       To 2006 o Timbaland ήταν ο παραγωγός του δεύτερου solo άλμπουμ του Justin Timberlake, βγάζοντας μεγάλες επιτυχίες όπως το "SexyBack", "Sexy Ladies", "Chop Me Up", "What Goes Around.../...Comes Around" και το "My Love".  Εκείνη την χρονία ανέλαβε την παραγωγή του άλμπουμ της Nelly Furtado "Loose" βγάζοντας επιτυχίες όπως το "Maneater", "Promiscuous", "Say It Right" και  "Do It".
        Στις 3 Απριλίου του 2007 ο  Timbaland κυκλοφόρησε το "Timbaland Presents Shock Value" και συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα όπως οι: 50 Cent, Dr. Dre, Elton John, Fall Out Boy, Nelly Furtado, Missy Elliott. Το 2008 βοήθησε στην παραγωγή πολλών άλμπουμ για μεγάλους καλλιτέχνες συμπεριλαμβανομένου της  Madonna "Hard Candy", Ashlee Simpson " Bittersweet World ", Keri Hilson "In A Perfect World", Flo Rida "Mail On Sunday",  Nicole Scherzinger "Her Name is Nicole" και πολλών άλλων. Ο Timbaland το 2008 ήταν παραγωγός του τραγουδιού "Believe" του Dima Bilan, το οποίο έγραψε μαζί με τον Jim Beanz και έλαβε μέρος στο μουσικό διαγωνισμό  της Eurovision το 2008. Το τραγούδι στη συνέχεια κέρδισε το διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι, στη Σερβία το Μάιο του 2008.

       Το 2010 για άλλη μια φορά οι επιτυχίες έβγαιναν η μία μετά την άλλη και οι συνεργασίες με τεράστια ονόματα της μουσικής σκηνής δεν είχαν τελειωμό. Μερικά τραγουδια που ακούστηκαν πολύ ηταν τα:"Morning After Dark"  σε συνεργασία με τη SoShy και τη Nelly Furtado , το "If We Ever Meet Again" με τη Katy Perry, "Give It Up to Me" με τη Shakira. Αυτή τη περίοδο ο  Timbaland ετοιμάζει το "Shock Value III" και το μόνο σίγουρο είναι ότι οι επιτύχιες θα είναι πολλές. Ας απολάυσουμε την τελευταία του μεγάλη επιτυχία "Carry Out" μαζί με τον  Justin Timberlake.

9 σχόλια:

  1. Poli kalo post!! Pragmati o Timbaland einai apo tous kaliterous mousikous paragwgous pou iparxoun auti ti periodo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mia sinergasia me ton Timbaland itan me tous One Rebublic kai to tragoudi pou ksexwrise itan to "Apologize"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. korifi oti kai na poume gai to timbaland einai poli ligo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. eprepe na mpei kai to apologize alla exei toses polles epitixies pou kapoia kommatia den mporesa na ta valw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Sigoura o Timbaland einai foveros paragwgos kai xerei to mistiko twn epitixiwn. Mou aresei para poli i sinergasia tou me tin Nelly Furtado kai kiriws to 'Say it Right'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή